Vad behöver man för att träna?

Under första terminen så måste du som vill träna BJJ införskaffa dig en dräkt (gi/kimono). Dessa finns att köpa på klubben eller så kan vi ge dig bra tips om vart du finner en lämplig dräkt. Som utövare av MMA skulle vi rekommendera att du införskaffar tandskydd, suspensoar, boxningshandskar (12-14 oz), MMA-handskar (tunna), Benskydd (shinguards), Coola surfarshorts och Rashguard (långärmad).

Som nybörjare så räcker det med att komma i en T-shirt, ett par shorts och viljan att kämpa och lära.

Privat träning, PT

Vi skulle vilja påminna om möjligheten att ta privatlektioner med klubbens instruktörer.

Privatlektioner är ett utmärkt komplement för den som vill utvecklas fort och kvalitativt. Under en privatlektion får  du odelad uppmärksamhet som leder till att detaljerna i din teknik och ditt game finslipas på ett sätt som inte är möjligt under ett vanligt pass.

Privatlektioner ger dig möjlighet att i lugn och ro ställa alla de frågorna du har ställt dig under din vanliga träning.

Privatlektioner kan tas som enskild person där du och din instruktör tillsammans jobbar på en långsiktig plan för att du ska nå dina mål. Det är också möjligt att ta privatlektioner i en mindre grupp.

För mer information om upplägg, priser och möjliga tider så tala med din instruktör. Observera att upplägg och priser för privatlektioner är en privat uppgörelse mellan dig och instruktören, vilket vår förening inte tar något ansvar för.

Om du som icke-medlem vill utnyttja möjligheten till privatlektioner hos oss så tillkommer en avgift till föreningen för lokalhyra.

Försäkring

Alla som är engagerade i Svenska Budo & Kampsportsförbundet skyddas av en förmånlig försäkring. Skyddet gäller alla medlemmar i medlemsklubbar som tränar och tävlar, i Sverige eller utomlands i max 45 dagar i sträck samt tränare, domare, styrelseledamöter och alla andra som arbetar för klubben, distriktet, sektionen och/eller förbundet. Dessutom gäller skyddet för alla resor till och från uppdrag, träning och tävling.

Vad heter försäkringen?
Folksam K 62910

Vilka täcks av försäkringen?
Alla medlemmar och aktiva inom föreningar i Svenska Budo & Kampsportsförbundet. För att försäkringen ska gälla vid träning, tävling eller annan förbundsaktivitet utomlands ska man anmäla sin resa till kansliet innan man åker.

Hur gör jag om jag skadas?
Ring till Folksams skadeanmälningstelefon på 0771-960960 och berätta vad som hänt, vilken klubb du tillhör och vilken idrott du tränar.

Vad täcker försäkringen?
Alla typer av kroppsliga skador som uppkommer på grund av plötslig påverkan utifrån under förbundsaktiviteter eller resor till och från dessa aktivitet

Hygien

Vi tvättar regelbundet matta och utrustning med bakteriedödande medel, men det är fortfarande mycket viktigt att våra medlemmar sköter sin hygien. God hygien är något vi håller hårt på, både av trivselskäl, men framförallt för att dålig hygien är en inkörsport för hudproblem.

  • Träningskläder skall vara rena inför pass
  • Naglar skall vara rena och kortklippta
  • Tvätta händer och fötter noga innan träning
  • Träna inte med öppna sår
  • Använd flytande tvål och vid infekterade sår - avstå träning samt täck oinfekterade småsår med plåster.
  • Viss träningsutrusning är personlig och denna skall desinficeras med jämna mellanrum (boxhandskar, benskydd etc). Låna inte använda träningskläder eller skydd till varandra.

Duscha på klubben eller så fort som möjligt efter att du kommit hem med schampo och tvål. Efter dusch inspektera kroppen efter eventuella sår och klipp naglarna om det behövs.

När du kommer hem vädra träningsgrejerna så att de torkar ordentligt. Se till att tvätta Gin (helst i 60 grader) och shorts minst efter varannan träning och rashguards o t-shirts efter varje.

Regler

Vi arbetar aktivt för vara en drog- och dopingfri förening. Vi stänger av de som vi misstänker eller som vi kommer på att använda droger eller dopingpreparat. Vi tror på den ärliga kampen och att man vinner den med hjälp av bättre teknik och hård träning och därför är doping att fuska och i våra ögon mycket värre än att förlora.

Det vi lär ut får under inga omständigheter användas utanför mattan. Vi tränar för att kunna vinna över andra vältränade idrottsutövare - Inget annat. Vi kommer utesluta alla medlemmar som inte respekterar detta.

Vi accepterar inte att man på något sätt stöttar eller är medlem i kriminella gäng eller annan verksamhet som kan skada vår förenings omdöme i allmänhetens ögon.

En förutsättning för att vi ska kunna bedriva den här verksamheten är att vi får in pengar för att betala de kostnader vi har.  I början av varje termin så bestäms ett datum där betalningen måste vara inne. Har du inte betalat då har du ingen rätt att träna.
No money - no honey.

Vi kräver även att våra medlemmar styrker sin identitet med godkänt ID-kort och lämnar de kontakt- och personuppgifter som vi finner nödvändiga.